“De kortste weg naar huis”

 

De visie van het Meetjeslandsverbond is “ blijven stilstaan is achteruit gaan”, daarom hebben we besloten om onze liefhebbers de kans te geven om onze duiven in betere omstandigheden aan de start te brengen voor wedstrijdvluchten.

 

Er werd een financiële inspanning gedaan door de lokalen van Bassevelde, Lembeke, Lovendegem en Oosteeklo met het aanschaffen van een aanhangwagen speciaal gemaakt voor het vervoeren van duiven ( Firma Geraldy), deze heeft een capaciteit om 640 duiven te vervoeren, voorzien van waterreservoir en drinkgoten.

 

De twee vervoerders Gillain of Carlos ( aanpakker Lovendegem en fondlokaal Eeklo) zullen instaan voor een veilig en verzorgd transport, dit telkens met een medebegeleider afkomstig van een lokaal of iemand die zich aanbied met een hart voor de duivensport. Eenmaal op de lossingplaats aangekomen zal steeds een rusttijd van 30 minuten gerespecteerd worden, pas dan zal in samenspraak met de persoon op de losplaats en in de thuishaven gelost worden.

 

Er zullen twee inkorfpunten zijn, dit te Lembeke (café “ De Singel”) en te Lovendegem (café “ Family”), in principe zal er altijd aangeleerd worden op dinsdag en in de drukste perioden ook op woensdag, uitgezonderd bij slechte weersvoorspellingen. Respecteer inkorftijden zeer stipt.

 

  1. Lembeke: Maandagavond zal er ingekorfd kunnen worden tussen 19u en 20u, dinsdagmorgen tussen 7u30 en 8u aan de parking van café “De Singel” bij Rita Van Hoorebeke ( Gentweg 58 , 9971 Lembeke)
  2. Lovendegem: maandagavond tussen 19u en 20u in lokaal “Recht voor iedereen” Kasteeldreef 14 (café Family), tevens zal dit ook de dinsdagmorgen  tussen 8u15 en 8u45 mogelijk zijn

 

Iedere liefhebber kan zijn duiven inkorven voor deze leervluchten op voorwaarde:

  • Als deze lid is van de KBDB
  • Als wij van de liefhebber in het bezit zijn van het verplichte inentingsdocument
  • Bij de eerste inkorving zal er eenmalig aan de liefhebber gevraagd worden om het gebruikersreglement te ondertekenen.

Iedere liefhebber dient vooraf te melden hoeveel duiven hij gaat meegeven die dag en dit via de computer( De link waar men kan aanmelden zal te bezichtigen zijn op de site van ”duiven Meetjesland”) of aanmelden telefonisch via 0499572446. De inschrijvingen zullen telkens 1 week op voorhand te bezichtigen zijn via de link op duiven Meetjesland, de uiterste tijd voor aanmelden met hoeveel duiven je komt is 19u de dag voor de leervlucht.

 

Hoe inschrijven:ga naar,

Site ,,Duiven Meetjesland,,

Klikt leervluchten aan

Klikt wekelijkse info aan

Klikt hier om in te tekenen aan

Dan komt je op een vragenlijst, vult alles in en verzendt het

 

 

De duivenmelkers betalen bij het inkorven van de leervlucht, dit liefst met gepast geld in een niet gesloten envelop met de vermelding van de naam, aantal duiven en het bedrag van de inhoud erin, deze envelop wordt afgegeven voor het inkorven aan de begeleider, na controle zal deze worden gesloten.

Reiskosten:

  • Kruishoutem 0,40 euro (mogelijk eerste leervluchten voor jonge)
  • Moeskroen 0,50 euro
  • Templeuve (Doornik) 0,60 euro
  • Quiévrain 0,65 euro

De start van het opleren is voorzien voor 28 maart afhankelijk van het weer.

 

Bij genoeg interesse van de liefhebbers:

 

– start jonge duiven leervlucht uit Kruishoutem 10-17-24-31 mei, deze leervlucht is telkens op een woensdag

 

– jonge duiven als voorbereiding Nationale vluchten leervlucht uit Templeuve dit telkens op woensdag vanaf 12 Juli

 

– in de drukste periode zal er ook op woensdag leervlucht zijn!!!!!!!!!

 

 

Het verbondsbestuur is verantwoordelijk voor de staat van het transportmiddel, de hygiëne van de reismanden en toezicht van de aantal duiven per mand.

Het verbondsbestuur is niet verantwoordelijk voor verliezen die zich voordoen tijdens het huiswaarts keren van de duiven.

Het PIT Team wens jullie een mooi sportief seizoen toe